Image

Pengenalan

Arora Skincare mempunyai 4 produk iaitu ARORA Advanced Beauty Ampoule with Nanowhite, ARORA Fucowhite Whitening Soap, ARORA Sunscreen With Vitamin C dan Arora Transfer Proof Foundation. Misi Syarikat adalah untuk menghasilkan rangkaian penjagaan wajah 100% natural tanpa bahan kimia dan juga berkesan dengan cepat

Apa itu AMPOULE

Di Malaysia kini kebanyakan orang xbegitu kenal dengan kewujudan dan kebaikan ampoule. Ampoule biasanya boleh didapati di salun2 kecantikan dan kebanyakan penggunanya adalah dikalangan yang berpendapatan tinggi kerana harga sekali penggunaan agak mahal.

Image

Gambar diatas merupakan ampoule yg digunakan di salun2 kecantikan

Secara ringkasnya ampoule merupakan BEAUTY BOOSTER. Ia dapat mempercepatkan proses merawat masalah kulit wajah 3x lebih cepat daripada penggunaan serum. Ampoule yang ada di Malaysia kini, digunakan 2-3minggu sekali dalam erti kata lain formulanya bukan untuk pemakaian harian dan kos sekali pakai adalah rm50-150 malah ada yang lebih mahal. Kenapa mahal? Sebab kesan ampoule memang terbaik

Semestinya terdapat perbezaan ketara antara ampoule, serum dan essence yang menyebabkan kesan ampoule jauh lagi bagus daripada yang lain. Sila rujuk dan fahami gambarajah dibawah.

Image

Jadi, Arora Skincare mengeluarkan Ampoule, tapi produk ini adalah lain daripada ampouleyang dah wujud di Malaysia. Kami mengeluarkan Ampoule bagi PEMAKAIAN HARIAN yang mana teknologi ini sudah terkenal di Paris dan Korea. Formulasi Arora dibuat oleh DOKTOR SUHANA MISNAN, biotechnologist yang berpengalaman 18tahun dalam bidang cosmetic.


Kini, rakyat Malaysia boleh mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik menggunakan Ampoule kegunaan harian dengan harga mampu milik.

Image

BAHAN AKTIF UTAMA DALAM ARORA AMPOULE

Setiap bahan aktif yang digunakan di dalam Arora ampoule lengkap dengan report clinical study yang menyatakan fungsi setiap satunya terbukti berkesan dan semuanya diimport dari luar negara serta berkualiti premium bagi memastikan pengguna Arora mendapat kesan yang terbaik

Image

1) Lumicease diimport dari Lubrizol, Spain

 

  • memberikan 3 kali perlindungan kepada kulit wajah dari sinar matahari, uv
  • membantu mengurangkan kedutan dan kulit kasar/berlekuk2
  • berkesan membantu mencerahkan kulit serta merawat dan menghilangkan jeragat
    serta tompok2 hitam
Image

2) Nanowhite diimport dari Mibelle, Switzerland.

 

  • menghasilkan 3x aktiviti pencerahan kulit
  • menyelesaikan masalah warna/tona warna kulit wajah tidak sekata
  • sangat berkesan mencerahkan kulit dan efek glowing
Image

3) Pentavitin diimport dari DSM, Switzerland.

 

  • melembapkan kulit wajah
  • kulit kering akan kembali lembap
  • memberikan kesan kelembapan sehingga 72 jam kepada kulit wajah
Image

4) Epi On diimport dari Taiwan, China.

 

  • berkesan untuk merawat jerawat dan bakteria yang mengakibatkan jerawat
  • membantu mempercepatkan kadar perawatan kulit wajah bermasalah
  • mempercepatkan proses penyembuhan kulit
  • sangat bagus untuk mengecutkan dan menghilangkan jerawat dan parut jerawat

FUNGSI/KEBAIKAN ARORA AMPOULE


ARORA Ampoule boleh membantu masalah2 seperti :


1) Jeragat dan tompok hitam


2) jerawat serta parut hitam jerawat


3) Kulit gelap dan kusam


4) Kulit wajah berminyak


5) White & black head


6) Tona warna kulit x sekata


7) Kulit kering


8) Kulit berkedut dan anti aging


Golongan/peringkat umur yang boleh amalkan Arora


1) Lelaki & perempuan


2) Warga emas


3) Remaja


4) Wanita Hamil

 

5) Kanak- kanak


Arora menggunakan bahan2 semulajadi dan bebas paraben, bebas kimia jadi ianya selamat digunakan oleh pelbagai peringkat umur.

Sijil Kelulusan Arora

1) No pendaftaran notifikasi KKM

Image

2) Laporan makmal Arora Skincare bebas bahan kimia

Image
Image

3) Melepasi ujian SIRIM untuk memastikan Arora Skincare bebas dari bahan kimia yang berbahaya

HARGA JUALAN ARORA

Sila rujuk website dibawah untuk promo semasa serta gambar pakej set produk arora skincare.

 
https://aroraskincarehq.com.my (Salespage)

Cara penggunaan Arora


- Cuci muka dengan menggunakan sabun Fucowhite Whitening Soap, keringkan wajah dan ambil 1-2 drop Ampoule, ratakan seluruh wajah dan massage sehingga kering. Sebelum tidur setiap malam adalah rutin yang paling wajib, siang hari juga digalakkan pakai.


p/s : pengguna yang mempunyai masalah jeragat, wajib pakai sunblock sebelum keluar rumah dan terdedah cahaya matahari.


IMPORTANT: sila stop skincare lama 7 hari sebelum mula Arora sebagai tempoh bertenang
untuk kulit dan jangan campur produk lain dalam 14 hari pertama

Image

FAQ @ Soalan yang biasa ditanya pelanggan


1) Saya kulit sensitif boleh pakai x ampoule ni?
J: Ya, individu kulit sensitif perlu menggunakan penjagaan wajah yg 100% natural bebas bahan kimia, dan Arora Ampoule bebas dari sebarang bahan kimia, bebas paraben dan 100% natural.  Jadi sangat sesuai .


2) Boleh tak pakai lebih dari 1 kali sehari?
Boleh, xde masalah. Tetapi waktu malam sblm tidur tu adalah yg paling wajib, memberikan kesan maksimum. Setiap kali slps basuh muka boleh apply ampoule


3) Boleh x campur dengan skincare lain? 
Boleh dengan syarat skincare lain juga adalah natural dan bebas segala bahan kimia. Tapi kalau betul2 nk tgk keberkesanan ampoule ni, lebih baik x campur 


4) Perlu tunggu beberapa hari ke sebelum tukar skincare lama kepada Arora?
Kalau ikotkan tertib yg betul, ya mmg perlu stop skincare lama selama seminggu then baru pakai Arora sebagai tempoh bertenang utk kulit… tapi kebanyakan kita xmau tunggu kan.. mesti nk pakai terus xde masalah cuma jika ade tumbuh 1@2 jerawat atau lain2 tu, itu adalah normal apabila tukar skincare. Teruskan pemakaian ampoule 


5) Ada pantang larang atau petua x pakai ampoule ni?
Xde pantang larang, tapi adalah wajib jika anda nk kluar rumah dan terdedah matahari, perlu pakai sunblock lagi2 jika ada masalah jeragat. Sinaran uv merupakan salah 1 punca masalah jeragat semakin teruk. Jangan lupa pakai sunblock.


6) Mak sy dah berumur tp ada masalah jeragat, boleh ke pakai?
Semestinya, boleh sangat pakai Ampoule ni sbb sangat membantu memudarkan jeragat, xkesah umur berapa kerana kami natural 


7) Kesan seawal berapa hari? 
Actually seawal hari pertama anda boleh rasakan best dan lain sgt kulit slps bangun tidur, jika jerawat, boleh nampak jerawat kecut seawal 1-3 hari, jeragat lebih pudar dalam 10-14hari, kulit minyak 3-5 hari dah berbeza dan lain2. walau bagaimanapun setiap individu kesan yg berbeza, ada yg sgt cepat dan mungkin ada yg ambil lebih masa. Yang penting teruskan pemakaian secara konsisten 


8) Sebotol tahan berapa lama
Sebotol ampoule Arora tahan 35-45 hari bergantung kepada jumlah pemakaian setiap kali. Sabun pula ¼ boleh tahan 2minggu, simpan di Kawasan tiada takungan air

Link-link berkaitan Arora


Untuk gambar2 photoshoot bersama model, flatlay, dan video model sila dptkan disini 
https://drive.google.com/drive/folders/13vYxwaIaeMLjpYRMgAY9_rQt7aY-29tH


Untuk gambar2 yg dah di edit sila join telegram melalui link dibawah 
https://t.me/joinchat/JUyx5HpPGfg1OGNl


Untuk semua feedback / testimoni sila join telegram dibawah 
https://t.me/joinchat/_D6nq0wNi5A2Mjc1


Untuk content nak update di page testimoni sila join telegram dibawah 
https://t.me/joinchat/DbJHiymjrM1hNjU1


Sila subscribe channel youtube official Arora Skincare HQ 
https://youtube.com/channel/UCrVbBm8yGw1NWwN0mYycdsw

 

Follow ig rasmi ni. Boleh copy content dlm ni.
IG :https://instagram.com/aroraskincare_hq?utm_medium=copy_link


FB : https://www.facebook.com/aroraskincarehq/


Website rujukan :


https://aroraskincare.com (Main)


https://aroraskincarehq.com.my (Salespage)